Mænds dufte inspireret af Japan

Mænds dufte inspireret af Japan

thaiphan December 10, 2021

Parfume designere trækker ofte inspiration fra rejser. En måde for dem at indgyde et strejf af eksotisme, blomster og / eller krydderier i deres dufte. Hvis Italien, Maghreb og Mellemøsten ofte nævnes blandt disse inspirationskilder, har Asien også meget at tilbyde os. Og især Japan. Så her er 5 dufte til at opdage mere eller mindre direkte fra den japanske øhav.

Kyoto af Dipty Parisue Paris
Efter Maghreb til Velvet Tonka af BDK Paris, perfumer Alexandra Carlin, der tager os med på en tur til Japan for denne nye limited edition duft, lavet i anledning af 60-årsdagen for Diptyque Paris.

Denne Eau de toilette, der er nøgternt navngivet Kyoto, er inspireret af koderne fra ikebana, en traditionel japansk kunst, der sigter mod at fremhæve vasen såvel som stængler, blade, grene og selvfølgelig selve blomsten! Meget blomstrende øverst (takket være en fortryllende rose) viser den derefter et andet ansigt mellem røgelse og vetiver.

Og hvilken bedre hyldest til japansk kultur end at reden flasken af denne parfume i hjertet af et trykt stof, ifølge Furoshiki teknikken.

Incentive Kyoto-serie 3 af Comme des Garonsons
Kyoto-helt sikkert synes at inspirere parfumefabrikanter, da det stadig er den tidligere kejserlige hovedstad i Japan, der gav sit navn til denne skabelse af Comme des Garçons brand.

Bertrand Duchaufour briljant iscenesætter (eller rettere i en flaske) “mindet om en åndelig rejse til templerne i Kyoto”. Dette resulterer i en træagtig duft, hvor kaffe og cypress gnider skuldre med cedertræ, teak og immortelle, ført væk af et spor af rav, røgelse, patchouli og vetiver. Luk øjnene, meditere, du er allerede der!

Sakura i Dior Private Collection
Hvis vi også finder en reference kaldet Sakura hos AC .ua di Parma, er det faktisk Dior, der har fået vores opmærksomhed her. Oprettet af Fran .ois Demachy til Dior Private Collection, fejrer den den japanske kirsebærblomst (sakura på japansk).

Tro ikke på, at dens lyserøde farve og blomsternoter gør det til en udelukkende feminin duft. Det glæder også mænd meget, især da mandel rører balance hele. Resultatet er poetisk, delikat og overraskende kontrasterende. Endelig på billedet af japansk kultur!

Tokyo Bloom af det andet firma
Vi opholder os på tidspunktet for blomstringen af japanske kirsebærtræer med denne nye duft fra Det forskellige firma (som vi allerede har fortalt dig om i vores artikel om de bedste nicheparfumer).

Også opfattet som en spadseretur i en have, en hyldest til denne “femte japanske sæson”, Tokyo Bloom er intet som Sakura af huset Dior. Først og fremmest fordi saften har en lysegrøn farvetone. Så fordi denne duft giver stolthed af sted til bladene af basilikum og mælkebøtte, hvilket tyder på friskskåret græs.

Så er det stjernen jasmine og cyclamen, der får hjertet af duften til at slå, understreget til sidst af et antydning af vetiver. Det er smukt, poetisk, delikat og overraskende kontrasterende. Ja, Vi har sagt det før, men det er lige så sandt her!

Leave a Reply

Your email address will not be published.