Alt om sammensatte armbrøst

Alt om sammensatte armbrøst

set november 19, 2021

Et linjevåben, der ligner buen, blev armbuen født i det femte århundrede f.kr. De ældste modeller vises i Kina og også i det antikke Grækenland i denne periode. Efter at have været ramt af anathema i 1139 blev det udbredt fra det fjortende århundrede og udviklet sig til mange modeller, der bruges i dag til rekreativ skydning, sport, men også vildtjagt. Den sammensatte armbue er en af de mest sofistikerede modeller.

Hvordan fungerer en sammensat armbue?
Også kaldet compound crossbo., den sammensatte crossbo. er et våben af ekstrem præcision. Kraftig, det er kendetegnet ved tilstedeværelsen af remskiver på begge sider af buen. Sidstnævnte har rollen som at kontrollere styrken af rebets spænding under bevæbning. Det anbefales også at øve med en klassisk armbue (Recurve), før du prøver en sammensat armbue.

Funktion
Sammensat bue er en kombination af den traditionelle armbrøst og sammensatte bue. Dette er et våben, der takket være sit geniale remskivesystem reducerer den kraft, der kræves til bevæbning, samtidig med at man optimerer nøjagtigheden af skuddet. Den sammensatte armbue gør det også muligt at øge hastigheden ved at kaste flisen, hvilket gør slagbilleder hurtigere og mere kraftfulde end med konventionelt udstyr.

Generelt tilbyder en sammensat armbue en kraft på omkring 150 pund for en pilhastighed, der kan nå 460 km/t. derudover er sammensatte crossbo .s pladsbesparende og giver skydespil mulighed for at bevæge sig let. Dette er en ikke ubetydelig fordel, hvis du bruger din armbue under restriktive forhold.

De retlige rammer
I Frankrig betragtes armbuen som et bladet våben til fri tilbageholdelse. Du kan eje en, hvis du har lovlig alder. Det betyder også, at opnåelse af dette våben ikke er underlagt nogen kontrol. Det er derfor ikke nødvendigt at have en skydning Licens, en jagttegn eller en bueskydning licens til at tilbyde dig en. Bemærk, at armbuen er et uautoriseret materiale til jagt i Frankrig.

2013-700 af 30. juli 2013 om kontrol med moderne våben pålægger ingen regler for besiddelse eller opbevaring af en armbue. Det må dog ikke transporteres lastet eller klar til brug. Det er vigtigt at holde det adskilt og placeret i et låg eller en taske, når du flytter.

Hvad er fordele og ulemper ved et sådant våben?
Den største fordel ved sammensatte crossbo .s er, at de giver nem, hurtig og meget sikker genoprustning. Rebet forbliver faktisk altid godt spændt under optagelsen. Derudover er den sammensatte armbue et stille våben, der kan suppleres med visse tilbehør for bedre effektivitet. Disse omfatter blandt andet :

montering af tilbehør til fastgørelse af fliser,
af riflescopes,
pilekogger,
krank,
med en justerbar Røv,
automatiske sikkerhedsudløsere, der kan låses for at forhindre ulykker osv.
Den sammensatte armbue har en godt fordelt vægt, der fremmer stabilitet ved optagelse og giver nye og stærke fornemmelser, når du bruger. Sortimentet af compound crossbo.gør det til et ideelt våben til erfarne brugere. Nogle modeller er dog specielt designet til at lette sikkerhed og greb for nybegyndere. Den største ulempe ved dette våben er, at det er svært at vedligeholde. Det kræver for eksempel fingering af en ekspert til reparation af en brudt streng. Derfor skal det behandles med stor omhu.

Hvordan vælger du din sammensatte armbue?
Valget af en sammensat armbue foretages ikke tilfældigt. Først og fremmest er det nødvendigt at tage højde for den Brug, du vil gøre af det. Det er perfekt til jagt eller deltagelse i store konkurrencer, hvor resultaterne skal være så nøjagtige som muligt. Blandt de parametre, der skal tages i betragtning, er :

den type materiale, der anvendes til design(træ ,stål, forstærket plast, glasfiber osv.),
bredden af buen, der skal være gennemsnitlig for at lette brugen,
hastigheden af remskiverne,
crossbo and butt skal være den rigtige størrelse til at passe tæt i din hånd og gøre det lettere at gribe fat,
kraften (på mindst 130 pund for begyndere og går ud over 200 pund for eksperter),
sikkerhedssystemet osv.
Det er vigtigt at vælge et materiale, der passer dig, og som du føler dig komfortabel med. Som sådan anbefaler vi, at du flytter til specialiserede detailhandlere for at prøve de forskellige modeller og drage fordel af den relevante rådgivning fra sælgere og fagfolk. Som du helt sikkert kan forestille dig, er denne type materiale relativt dyr.

Prisen varierer afhængigt af modeller, mærker og egenskaber ved hvert udstyr. Derudover er det nødvendigt at give et ekstra gebyr for tilbehør, der ikke er inkluderet, men som du måske kan lide, og som du vil købe. Under alle omstændigheder finder du meget højtydende sammensatte crossbo .s fra mindst 400 euro.

Hvordan pleje en sammensat armbue?
For at opretholde effektiviteten og nøjagtigheden af dit udstyr og for at nyde det bæredygtigt er det vigtigt at vedligeholde det korrekt. På trods af kompleksiteten af sit system skal den sammensatte armbue opretholdes efter en præcis procedure. Først og fremmest er det nødvendigt at regelmæssigt inspicere skydetovet for spor af mulig slid. Brug armbrøst voks til at polere og smøre dit udstyr. Udskift rebet, hvis du finder ud af, at det forringes.

Det er også vigtigt altid at kontrollere remskivesystemets tilstand. Metaldelene i dette system skal smøres periodisk (ca.hver anden måned og afhængigt af hyppigheden af brugen af materialet) for at undgå korrosion. Til dette anbefaler vi at bruge en tryksat aerosol. Til sidst skal du kontrollere tilspændingen af skruerne, da nogle kan løsne efter flere anvendelser. Overvej også oliering af skinnen for at gøre det lettere for rebet at glide. Ved at følge disse tip opretholder du levetiden for dele af din sammensatte armbue såvel som dens ydeevne.

Skriv et svar