Beregning af din BMI er forældet!

Beregning af din BMI er forældet!

set november 19, 2021

BMI beregning, hvordan virker det?
Siden 70′ erne er BMI blevet brugt som standard for at finde ud af, om din vægt var “korrekt”; med andre ord, hvis du ikke var overvægtig… eller hvis du omvendt ikke var for tynd.

Dens formel er meget enkel. BMI = Vægt (kg) / højde kvadreret (m2).

Eksempel for en person, der vejer 80 Kg, måler 1,80 m.
BMI = 80 / (1,80*1,80) = 24.69

Her er de tre mulige resultater afhængigt af beregningen af dit BMI :

under 18, 5 = undervægt ;
mellem 18,5 og 24,9 = normalvægt ;
mellem 25 og 29,9 = overvægt ;
30 eller mere = fedme.
I forbindelse med vores eksempel har en mand med et kropsmasseindeks på 24.69 derfor en “normalvægt”.

Hvorfor er BMI ikke så pålidelig?
Som det fremgår af American National Heart, Lung & Blood Institute (National Heart, Lung and Blood Institute), er Body Mass inde.nyttigt til beregning af overvægt eller fedme. Og definer således hurtigt faren for at få sygdomme, hvis risiko stiger med overvægt, såsom hjertesygdomme, højt blodtryk, type 2-diabetes, galdesten, åndedrætsproblemer og visse typer kræftformer. Jo højere BMI er, jo større er risikoen for kroniske sygdomme.

Dette er dog en beregning, der kun tager højde og vægt i betragtning. Hvad med alder, genetik, køn og kropssammensætning?

På sidstnævnte punkt viser faktumet af ikke at differentiere fedtmasse fra magert masse og knogle os sine begrænsninger. Det er også af denne grund, at IMG-eller fedtmasseindekset også nu beregnes, især i styrkeatleter (bodybuilding, crossfit, Vægtløftning, Gymnastik osv.).

Lad os tage eksemplet på en sporty mand på 80 kg til 1,75 m.
Hans BMI er 80 / (1,75*1,75) = 26,12

Med en BMI på 26.12 klassificeres denne mand automatisk som”overvægtig”. Dette er naturligvis ikke tilfældet, da dette højde-til-vægt-forhold skyldes en mere udviklet muskelmasse, som forvrider BMI-resultatet.

Andre mere præcise målinger findes
Talje-til-hofte-forholdet og taljenomkredsmetoden er måder at gå videre på. Disse to foranstaltninger overvejer andre aspekter såsom abdominal fedt, som er en direkte indikator for overvægt og dårlig livsstil.

Den første måler taljenomkredsen såvel som hofteomkredsen og deler derefter den første med den anden. Hvis resultatet er mere end 0,85 for en kvinde og 1 for en mand, så betragtes man som overvægtig.

Den anden er at måle taljenomkredsen og bestemme en faktor for abdominal fedme fra 84 cm hos en kvinde og 90 cm hos en mand.

Men der er endnu en enkleste måde at finde ud af om du er overvægtig eller ej (og uden kedelig beregning): bare se på din mave. Jo mere fedt du vil se i det, jo mere vil din situation have tendens til overvægt og udsættelse for tilknyttede sygdomme.

At have synlig abs er ikke et mål i sig selv, men at arbejde i denne retning garanterer dig at tage sig af dig selv og dit helbred. Og som du ved, kræver dette en aktiv livsstil og en afbalanceret og tilpasset kost.

Få personlig support og find det program, der passer dig med David Costa ‘ s 100% skræddersyet Coaching (begrænsede steder). Få 10% rabat med mændenes kode.

Skriv et svar