Hvordan barberes for første gang (uden at blive såret)?

Hvordan barberes for første gang (uden at blive såret)?

thaiphan december 22, 2021

Ah, den allerførste barbering… Hvornår skal man starte? Hvordan gør man det? Dette er spørgsmål, som hver teenager spørger sig selv en eller anden dag. Og som alle de første gange er det noget, der kan være skræmmende, potentielt smertefuldt.

Så her er alle vores tip til at hjælpe den yngste af jer med at barbere sig godt!

Fra hvornår er det nødvendigt at barbere?
I lyset af skægvækst er ikke alle unge mænd lige. Skæget vokser ikke med samme hastighed for alle. Nogle teenagere eller unge voksne har et fuldt skæg i en alder af 18 år, mens andre bliver nødt til at vente 25 år eller mere. Hvis du ikke har skæg, når du er over flertalsalderen, betyder det slet ikke noget. Det kommer senere (eller ej)!

Den første ned
Det er overskægets ned, der vises først (omkring 14 år). Når dette ned er tydeligt synligt, kan vi (vi skal!) barbere det af. Der er altid en periode, hvor drenge finder ud af, at det gør dem mere “voksne”… men man bør ikke tøve med at afsløre sandheden for dem og råde dem til at barbere alt. Ja, alt, for selvom skæget endnu ikke er synligt, barberer vi stadig hele ansigtet.

Dette gør det muligt at lette ensartet vækst for fremtiden. Ved at barbere meget regelmæssigt fremmer vi ikke en tæt vækst, men vi tillader ned at blive erstattet af et mere æstetisk og viril hårdt hår.

Hvordan man fremmer skægvækst?
Barbering for første gang kan være det første skridt til… lad dit skæg vokse. Eh Ja! Men for at have et smukt (ungt) skæg skal visse regler overholdes. For eksempel er det nødvendigt at være opmærksom på ens kost og give præference for fisk, æg, nødder og proteiner generelt. Omvendt undgås kosttilskud.

For at lægge alle chancerne til side er det også muligt at massere kinderne hver aften med et par dråber ricinusolie. Når skæget er mere konsistent, går vi videre til påføring af skægolie hver morgen. Med en skægbørste er det endnu bedre, fordi det fremmer mikrocirkulation og derfor hårvækst.

Hvilken barbermaskine skal du bruge for ikke at skære dig selv?
Når du stadig er teenager, er huden stadig relativt skrøbelig og smidig. Risikoen for at blive skåret eller rødme er endnu større (og vi taler ikke engang om drenge, der har acne og skal være forsigtige med deres bumser).

Af denne grund anbefales det ikke at bruge en mekanisk barbermaskine. Under en første barbering er det svært at have en sikker hånd og ikke ryste. Og hvis det er en ekstern person, der tager sig af det, er det ikke enklere!

En elektrisk barbermaskine eller trimmer synes derfor at være den bedste løsning, når du vil barbere for første gang. Som så ofte vil vi have en tendens til at anbefale Philips OneBlade-serien: effektiv, billig, det har vist sig i et par år nu.

Mærket følte det rigtige markedsføringsbevægelse og afslørede endda i efteråret 2021 sin OneBlade First Shave, en barbermaskine specielt designet til drenge fra 13 til 17 år. Denne bringer ikke meget til de andre modeller (tværtimod, da det ikke tillader at dyrke skæg i 3 dage for eksempel), men giver mulighed for at efterlade en blød og ikke-irriteret hud.

Brugbar i bruser (men det anbefales ikke nødvendigvis til en første barbering) og med en autonomi på 30 minutter i 8 timers opladning, er denne elektriske barbermaskine et godt alternativ for den yngste af jer.

Uanset hvilken model du vælger, tøv ikke med at anvende en fugtighedscreme eller endda en særlig aftershave følsom hud, efter at bladet er gået. Du kan finde din lykke i Horace eller Nivea for eksempel.

Skriv et svar